computergames forum:
http://forum.computergames.ro/37401812-post131.html
http://forum.computergames.ro/37401818-post132.html
http://forum.computergames.ro/37401824-post133.html
softpedia forum:
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=135889&view=findpost&p=3232803
Am optat, eu impreuna cu sotia, la sejurul Grand Plaza Resort, Sharm El-Sheikh, in perioada 06.08-13.08.2007. Am avut all inclusive, 5 stele, insa din cate am inteles este echivalentul a 4 in Europa. In fine, desi ni s-a spus de la agentia partenera din orasul meu ca vom avea zborul de dimineata, am avut intalnirea cu reprezentantul Best Reisen la ora 17:45, pe Otopeni. E posibil ca viitoarele sejururi sa porneasca de pe Baneasa, daca va fi gata pana atunci, vom vedea.
Am ajuns la aeroport, ne-am intalnit cu domnisoara ce reprezenta agentia, foarte draguta, de altfel, ne-a indrumat spre punctele de plecare, nu au fost probleme absolut deloc. Compania cu care am zburat Air Memphis, are 2 avioane in flota, dar zborul a fost extrem de lin, fara nici o problema (doar la decloare a fost nasol ca erau nori (incepuse sa ploua, de fapt) si am cam picat in golurile de aer). Oricum, serviciile companiei sunt proaste, stewardesele imbufnate cam tot timpul, te servesc cam in scarba, mancarea nu e cine stie ce, eu nefiind deloc mofturos sau simandicos. Ne-am zis “asta e, sunt servicii low cost”, aerul conditionat nu prea a mers, dar pe total a fost ok, hai sa nu fiu carcotas. Problema pe Otopeni a fost cu locurile pentru ca nu se dau locuri, avionul venind de la Cluj, continuandu-si zborul spre SES. Fiecare, unde apuca. E cam straniu sa nimeresti intr-un loc, iar sotia, in altul. Noi am nimerit unul langa altul, dar cei care au intrat in avion mai pe la sfarsit nu au fost prea incantati.
Am ajuns in Sharm El-Sheikh pe la 23:30 (am avut cam 30 min intarziere, si asta era ceva chiar fain, altadata avea si 1 ora), acolo ne-a preluat un egiptean cu pancarta, am trecut prin vama lor, unde vamesul ne-a pus viza si ne-a dat un formular sa il completam (acelasi formular il primesti si la plecare, altfel nu intri/iesi in/din tara – nume, prenume, loc nastere, data, scopul vizitei, o formalitate de altfel). Dupa ce am trecut de porti, etc., ne-a preluat o doamna, reprezentanta agentiei din Egipt, vorbea romaneste (era unguroaica, de fapt) si dupa ce ne-a verificat pe lista (nume/hotel) ne-a indicat autocarul in care sa intram (e o parcare mare, cu mai multe autocare, numerotate). Mai departe, dupa ce ne-am strans cati trebuia in autocarul nostru, am plecat spre hotelul fiecaruia. Ne-a tinut o scurta prelegere despre “cum sa” la modul general, apoi ne-a dat fiecarei familii cate un set de instructiuni despre excursii optionale, pe cine sa apelam in caz de urgenta, nr de telefon al ghizilor romani/maghiari, oricum totul a fost organizat super ok. Hotelurile lor sunt ca niste fortarete, cu paza la poarta, pentru a preintampina actiunile teroriste (apropos, la Ghazala Garden, in 2005, a fost un atentat, au murit 104 oameni, din cate am inteles, 4 turisti, restul egipteni, foarte ciudat). Motiv pt care e plin de politie peste tot, dar nu te intreaba nimic niciodata, decat daca ii intrebi tu ceva, caz in care sunt foarte saritori si te ajuta. Cam toti vorbesc engleza, cel putin la numere, pentru a negocia (nu numai politistii)
Asa... ne-a lasat la hotel (Grand Plaza Resort) pe la 00:30, apoi dupa ce “am luat” camera am orbecait aiurea pe acolo sa o si gasesc efectiv. Numerotare cam dubioasa, imi zic, dar a doua zi, odihinit, mi-am dat seama ca e cat se poate de logica. Camera curata, se facea curat zilnic, chiar venea cameristul la noi (apropo, nu au femei cameriste, ci numai barbati, daca vedeti femei pe acolo, e eveniment, noi n-am vazut decat 2, imbracate, evident, cu saluri lungi, pe 42 de grade). Am avut tv+cablu (oricum n-am dat prea multa importanta pentru ca n-am venit sa ne uitam la tv, si erau programe in araba, multe in italiana si 2 in engleza). Aer conditionat, terasa cu sezlong. Deci camera , nota 10, n-am nimic de reprosat, zilnic ne schimbau prosoapele, sper ca si voi sa nimeriti la fel de bine. Apropos, n-am pus 10 EUR in pasaport cand mi-a dat camera (din cate citisem aici, era obligatoriu), dar nici vorba. Repet, camera a fost excelenta. Plus ca auzisem ca in grupul nostru s-au plans cativa ca e galagie in camerele alaturate si le-au dat alte camere pe loc.
Din pacate, hotelul era preferat de italieni, care au venit a doua zi in numar mare, iar apoi veneau in valuri. Foarte galagiosi, tarani, nu stiu, nu am o impresie foarte buna despre ei. Lucrez si la firma cu ei, deci stiu ce spun, iar astia nu au facut decat sa intareasca ceea ce credeam initial despre ei. Oricum, daca as fi fost italian si as fi venit cu copilul, as fi fost super incantat – erau o gramada de animatori italieni care aveau grija de tine, de copii, programe pt. copii, deci super misto din punctul asta de vedere. Nu mai insist pe chestia asta, ideea e ca si egiptenii te serveau ca si cum as fi fost italian, adica mai in plezneala. Daca ziceai “hello” si nu “ciao” sa vada ca nu esti italian, schimbau placa si se purtau mult mai civilizat. Nu stiu, poate mi s-a parut mie, dar cam asa a fost.
Ne-au de la receptie, 2 towel cards (cu care luai prosop zilnic, pt. plaja) si pe care trebuia sa le dai inapoi la sfarsit. Daca nu, plateai o amenda, oricum nu foarte mult. Dar e greu sa le pierzi. De asemenea, un “zgarda” pe care scria numele hotelului si care spunea oricui ca esti la “all inclusive” pt. a evita intrebarile suplimentare. Se lega de incheietura mainii, dar dat fiind ca tot se rupeau, n-am tinut-o decat o zi. Apoi te tineau minte toti si nu te mai intrebau nimic.
Erau 5 sau 6 piscine, pt. toate gusturile, cu sezlonguri in jurul lor, iar plaja avea, de asemenea, sezlonguri. Plus umbrelute. Era absolut imposibil sa nu gasesti ceva, la orice ora mergeai. In mare, din pacate, pentru cine se asteapta ceva a la Marea Neagra, va fi dezamagit. Este o banda lunga de vreo 50-300 m, depinde de zona, cu apa de vreo 20-30 cm, Apoi, se face o ruptura, si ajunge pe la 30 m. Oricum, nu ai voie sa intri in acest fel in apa, e un egiptean care te fluiera daca te duci prea mult. Asa ca au instalat niste “pontoane” care se opresc chiar la acea ruptura (bariera de corali, de fapt). Acolo, in functie de un stegulet (rosu – nu poti intra, portocaliu – intri pe riscul tau, alb – poti innota fara probleme), cobori niste scari metalice si innoti (sau faci snorkelling). Asa, am mers putin cam prea mult deodata. Sa va luati niste incaltari speciale la voi, pentru ca riscati sa va accidentati in pietroaiele din apa aia de 30 de cm. Oricum, se gasesc si acolo, pe la 4-5 EUR perechea. Negociati. Noi n-am avut nevoie pentru ca am avut de acasa niste papucei speciali.
Restaurantele (erau 2 in incinta hotelului). destul de bune, tip bufet suedez, iti luai ce si cat voiai dar in functie de ora la care ajungeai la masa, puteai sa gasesti sau nu masa libera. Te invarteai 5 min si era imposibil sa nu gasesti. Erau supe (nu mi-au placut, erau cam chioare, dar daca voiai ceva cald, erau ok), frupturi de tot felul, sosuri, ma rog, tot ce misca, o gramada de sortimente. Sucuri, de portocale si o chestie rosie, foarte acra, care nu mi-a prea placut. Aveau si cola, fanta, sprite, kinley, la dozatoare. Apa plata, la fel.
A doua zi de la sosire, pe la 10:15 a venit unul din ghizii romani si ne-a spus programul, ne-a informat despre fiecare excursie, ce e bine sa facem, ce nu e bine, si asa mai departe, astfel incat sa nu ii ofensam pe egipteni sau sa avem probleme. Preturile sunt in dolari in oferta lor, iar pt euro inmultiti cu 0.8 (de ex. excursia la Cairo e 100 USD, sau 80 EUR, samd). Se plateste pe loc, in cazul in care vreti o anumita excursie, si va da chitanta, cu care sa va prezentati atunci ca duceti in excursia respectiva.
Noi am optat pt. Cairo (1 zi – 80 EUR) si Ras Mohamed cu vaporul (80 EUR) (de persoana, evident). Am mai fi vrut inca cateva, insa ar fi fost mult prea obositor. Oricum, am stat pe plaja la greu, m-am bronzat la umbrelute pentru ca la ora 9 dimineata temperatura era de aprox 39 de grade iar soarele ardea atat de rau, ca nu puteai sta daca erai bronzat deja. Recomand ca acolo sa va duceti deja bronzati, altfel veti avea probleme si veti sta tot sejurul vaitandu-va de arsuri. Recomand, de asemenea, lotiunile solare sau cum s-or chema ele (cremele acelea de dat inainte de stat la soare).
Daca vreti preturile pt. fiecare excursie in parte, vi le pot spune fara nici o problema, insa le veti vedea la fata locului. Puteti lua excursii si de la agentii locale, insa cica aia nu va garanteaza siguranta. Ma rog, n-am reusit sa aflu daca e sau nu adevarat. Presupun ca are si asta farmecul sau.
Pt. Cairo, optati de cu seara, la receptie, sa va pregateasca “breakfast box” si “late dinner”, adica inainte sa plecati va dau o cutie cu mancare iar cand intoarceti la hotel seara tarziu, alta. Mancarea nu e cine stie ce, cel putin la noi, n-a fost prea buna. Ma refer la cea din pachetele pregatite de ei, nu mancarea de la restaurant. Nu vreau sa ma axez pe prezentarea excursiei in sine, prea mult, pentru ca nu vreau sa stric surprizele pe care le veti avea. In orice caz, drumul este foarte obositor, inarmati-va cu rabdare, luati-va pasapoartele cu voi (e obligatoriu sa le luati peste tot, de altfel) si porniti cu voie buna. Altfel, riscati sa transformati totul intr-un “aoleu, de ce am mers eu in excursia asta?” continuu. Mai erau cativa in grupul nostru care au spus ca au fost dezamagiti de Cairo, insa inainte sa spuneti asta ar trebui sa va ganditi ca astia aveau scrisul si multe altele in perioada in care noi nici nu stiam cine suntem ca si popor. Contrastele se vad la tot pasul si asta nu numai in Cairo. Veti vedea adevarata fata a Egiptului, insa, unde parerile se vor imparti in 2 tabere: unii vor fi impresionati, altii ii vor numi “tigani imputiti”. Noi am facut parte din prima categorie. Mentionez ceva care ne-a marcat si doresc sa le aduceti aminte ghizilor: “orasul mortilor”!!! – sa va duca pe acolo sau macar sa va spuna despre el. Drumul spre Cairo a inceput pe la 2 dimineata, nu prea am reusit sa dorm in autocar datorita unor probleme de stomac pe care le-am avut (poate de la mancare, de la apa, nu stiu – apropos, sa nu beti apa de la chiuveta, este apa pe care ei o folosesc la gradini, sa ude florile, sa se spele, etc., deci nu e potabila). Ghidul a vorbit romaneste, desi era maghiar, oricum foarte de treaba, a dat extraordinar de multe detalii si mi-a placut foarte mult tot ceea ce a prezentat. Contrar cu ce am citit si auzit, nu ne-am strans mai multe autocare spre Cairo, ci am mers intins, din 50 in 50 de km erau filtre, dar nu ne-au oprit. Nu tu masina de politie in fata, alta in spate, nu tu 40 de autocare in linie, nici vorba. Nu am avut absolut nici o problema. Ceea ce e, insa, adevarat, este ca circulatia este haotica, iar autocarul are prioritate. Am vazut Mercedes-uri care opreau sa ne faca loc, sau alte limuzine (da, mai sunt si d’astea). Cam atat cu asta. Odata ajunsi la piramide, a fost fascinant. Toate 3, desi nu am intrat in niciuna (doar un cea a lui Cheops se putea intra, costa 100 LE, cam 15 EUR sau 20 USD) pentru ca era aglomerat si cald. Dar daca voiai, ghidul ne-a spus ca ne asteapta. Ah, am uitat sa spun, a fost si un ghid egiptean care ne mai explica, in engleza, din cand in cand, cate ceva, iar cel roman traducea, pt. cei care nu stiau engleza. Am vazut si templul din vale, sfinxul, intr-un cuvant, mi s-a parut totul super. Apoi, a urmat o vizita la un atelier de parfumuri, unde ni s-a facut o prezentare, ni s-a dat sa mirosim tot soiul de parfumuri, apoi s-a trecut la partea practica – cumpararea: de la 15 EUR cele mai mici sticlute, de 50 ml, pana pe la 150 EUR, cele de 500 ml. In fine, veti vedea, foarte interesant, oricum. Dupa aceea, am haladuit pe strazile Cairo-ului, si am ajuns la un local unde am servit masa, totul inclus in pretul excursiei, numai bauturile de orice fel costau (cam 10 LE o sticla de pepsi – destul de mult, si nu prea aveai cum sa negociezi ca erau preturi fixe. cel putin noi n-am incercat) – penultima vizita a fost la un atelier de papirusuri unde ni s-a explicat tehnologia dupa care, evident, partea de “biznis”, erau papirusuri pornind de la 25 LE pana pe la 3000 LE am vazut. Am cumparat ceva de 50 LE plus ca am gravat, extra, numele sotiei si al meu, pentru inca 10 LE fiecare, cu simboluri hieroglifice. Oricum, easy money pt. ei.
Punctul culminant a fost Muzeul de egiptologie, unde nu te lasa sa intri cu aparate foto – sunt 2 filtre si te intoarce din drum daca ti-l vede la poarta cu raze X. Ideea e ca muzeul in sine e impresionant, insa jalnic modul in care isi pastreaza exponatele. E cam ciudat sa vezi sicriul lui Tutankhamon sau o salba imensa de aur protejate de un geam de 2 lei si un lacat cumparat din piata (cred ca lacatul meu de la cutia postala e mai rezistent decat ce am vazut acolo). De mentionat camera mumiilor de animale (nr. 53) unde intrarea e libera si camera mumiilor de oameni (nu stiu daca e si Tutankhamon acolo – n-am intrat) unde pretul este de 100 LE (cam 15 EUR). Ne-am intors seara tarziu, nu inainte de a depune intr-o cutie, la iesirea din autocar, un bacsis pt. sofer si ghidul egiptean. Soferul, saracu, a condus non-stop, cam 1070 km, deci merita si el ceva, mai ales ca salariul lui este de, tineti-va bine, 30 de dolari. Restul, mai face un ciubuc. M-a impresionat ffffff tare cand am oprit la o benzinarie, privirea copiilor egipteni carora le-am dat mancarea ramasa. Era un ospat pt. ei, cred. Dar v-am zis, nu vreau sa dezvalui absolut nimic din ceea ce inseamna Egipt/Cairo, as vrea sa vedeti cu ochii vostri, pentru cei care merg acolo pt prima oara, asa cum am fost noi.
Am uitat sa va spun o chestie interesanta: motorina la ei costa 0.75 LE !!! (adica in jur de 0.4 RON, adica 4000 lei vechi) iar energia electrica este super ieftina, o sa va intrebati poate cum de absolut toate hotelurile sunt atat de luminate noaptea. Au cca. 3 milioane de becuri aprinse simultan in SES, asa ni s-a spus. Impresionant.
A doua excursie a fost la Ras Mohamed, cu vaporul. Ne-a luat dimineata cu autocarul, ne-a dus la vaporas, nu inainte de a ne opri la un centru de diving si a ne lua echipamentele necesare (labute, ochelari, tub si optional, vesta). Pe vaporas, echipajul ne-a spus despre ce e vorba, foarte glumeti, saritori, niste oameni extraordinari. In fine, poate ziceti ca fac asta pt. bani – ce sa zic? si astia de la noi de la mare, pe la Mamaia o fac tot pt bani, insa se vede “scarba” cu care esti servit. Aici, parca egiptenii erau chiar curiosi sa te cunoasca, sa vada cine esti, ce vrei si, de fapt, de ce ai venit? Poate exagerez, insa mi s-a parut super. Sa nu o mai lungesc, e vorba de snorkelling in 3 locuri diferite. se merge cam 45-50 de minute pana la primul loc unde se sta cam 45 de minute in apa pt. a admira coralii si pestii. ATENTIE! Nu aveti sa atingeti coralii, vietatile marine, nici nu mai vorbesc sa rupeti corali sau sa ii luati acasa. Daca va taiati in corali, sa va considerati norocosi daca n-a venit deja politia. Oricum, vi se va spune asta de nenumarate ori. La intoarcerea in tara treceti prin 2 filtre si daca va prind cu corali la voi, platit amenda. Noi nu ne-am riscat, evident (eu sunt mare admirator al mediului inconjurator, cel putin si nu vreau sa fac nimic pt a-l strica), dar daca e vreunul dintre voi care doreste sa ii ia acasa, e liber sa o faca, dar pe propria-i piele. A doua oprire a fost chiar in jurul insulei Ras Mohamed, un loc absolut superb, unde am stat cam 1:30 min. Am mancat ceva gatit pe vaoras, apoi am ajuns la al treilea loc, unde am stat cam 1 ora unde ne-am balacit in voie intr-o apa de 5-6 m, albastra si limpede de i se vedea fundul. Apoi, intoarcerea la hotel, nu inainte de a lasa un micut bacsis pt echipaj. In toata mini croaziera am fost filmati de unul cu o camera apoi ni s-a oferit posibilitatea de a cumpara dvd/cd/caseta cu 175 LE sau 25 EUR/30 USD. Am incercat sa negociem cu ei insa fara succes – noi am cumparat dvd-ul – chiar e o amintire ce merita. Ce e 25 de EUR pana la urma? A doua zi vine tipul la hotel si va aduce dvd-ul, vi-l si incearca (are un dvd player cu el).
O seara am sacrificat-o pt mersul in centru (Naa’ma Bay) cu niste maxi-taxi-uri albastre (scrie Sharm El Sheikh Service pe ele). Niste hârburi de ziceai ca se rastoarna cand ia urmatoarea curba, dar distractie la maxim :) – soferul un smecher, am negociat pt. amandoi inainte sa ne suim 2 EUR pt. amandoi, cand sa ne dam jos, a zis ca nu, 2 EUR de persoana. I-am mai dat 50 de eurocenti si am scapat de el. – oricum, am platit mult, dar iarasi, ma gandesc la salariile lor. La intoarcere, am platit 15 LE pt. amandoi, deci tot cam 2 EUR, initial ne-a cerut 30 LE. Ma rog, soferul nu prea intelegea engleza si nu stia nici unde e hotelul, insa ne-am orbecait pana l-a gasit – pe aceeasi strada, dar venind din sens invers, da, stiu, suna aiurea :)
In centru, e un bazar de la un cap la altul – la mall ne-a luat unul ca de unde suntem, cum ne cheama, si ce limba vorbim. Apoi, sa intram doar sa ii scriem ceva intr-o carte, ca are ceva scris de la toti turistii in limbile respective. Aiurea, voia sa iti vanda ceva, a desfacut toate alea p’acolo si am cumparat pana la urma, altfel nu scapam de nebun :) – oricum chestia cu tara/numele tau/limba/hai sa imi scrii ceva intr-un guestbook o vor aplica mai toti tarabagii pe acolo, deci prima experienta mi-a fost de ajuns pt. a invata. Nu va speriati ca tin de pret, ei asta cer, insa negociati pana pe la jumatate, chiar daca au ei un ton asa, mai rastit, cateodata. E funny pt ei, cred, nu stiu. Oricum, va recomand sa va luati de aici suveniruri si cadouri pt. cunoscuti, parinti, prieteni, etc., pt. ca suvenirurile pe la piramide costa ceva mai mult (na, zona). Intrati prin tot felul de butocuri, magazinase, toti trag de tine, “my friend, what’s your name?, I will make a special price for you, etc. etc. etc.” – si ajungeti sa-i invatati dupa primele negocieri, iar apoi o sa vi se para fun. Eu insa, am fost tare stresat de chestia asta pentru ca nu imi plac negocierile astea, din pacate, insa sotia a fost capabila sa ia cele mai mari discounturi – asa zic eu, acu na, habar n-am daca ala o fi fost pretul real, insa din ce am mai discutat cu colegii din grup, toate prostioarele pe care le-am luat au fost ok.
Am cumparat, vazandu-i pe toti p’acolo cum snorkelleau – un set de snorkelling (labute, masca, ochelari, din silicon – sa nu va luati din plastic – deja am devenit expert ) – de pe la 220 LE, am ajuns la 140 LE (toate), adica cam 14 EUR. A.. si un aparat din acela subacvatic de unica folosinta, cu care am fotografiat chestii marine la Ras Mohamed. Nu stiu ce a iesit, de dimineata am dat la developat. Sper ca e ok. Ar fi o amintire draguta sa iasa toate pozele, desi sunt sceptic. De ce? pentru ca scria pe aparat “Made in China” :) Vom vedea.
Apa plata la 1.5 l costa intr 2 si 2.5 LE (deci foarte putin), la supermarket (sunt cateva in centru, deci sa nu dati mai mult). Berea nu e nici ea foarte scumpa, intre 5 si 10 LE, coca-cola, mirinda, fanta, cam tot la fel.
Cam astea au fost excursiile in care am mers noi, am fi vrut sa mergem si la Canionul colorat (50 USD/40 EUR) insa eram cam obositi. Se merge cu niste jeep-uri, din cate am inteles, si se ajunge la o vale seaca, unde e atat de liniste, ca nici ecou nu se face. IN functie de perioada din zi, stancile isi schimba culoarea, ma rog, iluzie optica, insa fe foarte interesant. Poate data viitoare, daca mai ajungem acolo, il vom lua.
Ni s-au mai oferit mersul cu niste ATV-uri prin desert, cam 25 de EUR costa, se pleca la 4 dimineata, se admira apusul de soare, apoi, la 7 eram inapoi. Insa in aceeasi zi aveam plecarea spre casa, deci n-am putut. Pacat ca am aflat tarziu de asta, daca stiam dinainte, o luam.
Imbarcarea a fost pe la 10:30 de la hotel, cand ne-a pescuit autocarul, apoi in loc sa decolam de acolo, tot cu Air Memphis, la 12:00 cum ar fi trebuit, am decolat la 13:15. N-a fost prea mare pierdere, am stat prin aeroport, ne-am uitat pe acolo, am cumparat din duty free prostioare, parfumuri, bomboane, brelocuri, tot felul de tampenii. In avion, NU aer conditionat dat drumul (afara erau pe putin 42 de grade), nu apa. Aceleasi stewardese imbufnate si tampe. Dar zborul, repet, a fost super ok. Spre Cluj, unde am aterizat pe la 16:30, apoi am stat in avion cam 45 de minute, unde i-a luat pe altii spre SES, cu escala la Bucuresti, unde am coborat noi, si intrau altii, tot spre SES. Cam asta a fost mecanismul cu avionul. Foarte eficient, low cost
Ma opresc din relatarea aventurii, care de fapt a fost un sejur odihnitor si nimic mai mult. M-am simtit dator, citind atat de multe pe acest topic, sa va spun detalii despre ce si cum e acolo, mai ales ca mare parte din informatie este despre Hurghada si nu despre Sharm, avand totdata speranta ca nu v-am plictisit prea mult si ca ati reusit sa cititi pana la capat.
Nu trebuie sa faceti absolut nimic decat sa va simtiti bine si sa va bucurati de mare, nisip, soare. Atat!
Va doresc un sejur extrem de placut si daca aveti orice fel de intrebare si va pot ajuta, o fac cu cea mai mare placere!
Un comentariu:
Salut, am ajuns la blogul tau cautand info despre vacanta in Egipt. Am vazut lucruri super-interesante, pentru care as vrea sa mentionez blogul pe site-ul meu, dedicat in intregime acestui subiect, vacantelor, www.AmFostAcolo.ro, in sectiunea "Blog Vacanta" / Egipt. Daca consideri util ca blogul tau sa apara acolo, te rog contacteaza-ma pe adresa de mail cornel [-@-] amfostacolo.ro.
Trimiteți un comentariu